In samenwerking met

Uitgelegd

Samen nog meer plezier van de zon

Samenwerking werkt dagelijks aan betaalbaar en comfortabel wonen. Nu én in de toekomst. Samen met u wil Samenwerking een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Met het project ‘Zonnig Samenwerking’ kiezen we voor de kracht van de zon. Meld u aan en begin direct met besparen en draag bij aan een duurzame wereld!

‌‌Uw besparing

Door mee te doen bespaart u geld op uw energierekening en draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Zónder dat u zelf ook maar iets hoeft te doen! Het enige wat wij van u vragen is een kleine bijdrage in de servicekosten. Hieronder ziet u hoeveel die bijdrage is. Het betalen van de zonnepanelen start uiteraard pas als alles werkend is opgeleverd.

Hoe is de jaarlijkse besparing berekend?

De zonnepanelen hebben een vermogen van 400 Wp. Bij het berekenen van de mogelijke besparing is uitgegaan van een gemiddelde opbrengst van 0.96 kWh/Wp. De werkelijke opbrengst is onder andere afhankelijk van het aantal zonuren in dat jaar, de oriëntatie van de woning en de hellingshoek van uw dak. Daarnaast ligt het aantal zonuren in de buurt van de kust vaak ook wat hoger dan in het binnenland. Ook treedt er jaarlijks een verlies van ongeveer 0,5% per jaar op door veroudering van de zonnepanelen. Wilt u concreet weten wat u gaat besparen? Neem dan contact op met Ecorus voor een precieze berekening.‌‌

Salderen

Op zonnige dagen wanneer u zelf niet thuis bent, is het goed mogelijk dat de energie die u zelf opwekt niet direct gebruikt wordt. Er ontstaat dan een energieoverschot. Doordat de zonnepanelen gekoppeld zijn aan de meterkast, wordt dit overschot automatisch terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnetwerk. In Nederland geldt het principe dat terug geleverde energie wordt afgetrokken van het verbruik. Het tegen elkaar wegstrepen wordt salderen genoemd en kunt u teruglezen op de jaarafrekening.

Als huurder gaat u er altijd op vooruit

Samenwerking heeft er vertrouwen in dat u ook in de nieuwe situatie voordeel houdt. Daarom garandeert Samenwerking dat als in de toekomst de gemiddelde financiële opbrengst per paneel lager wordt dan de vergoeding die de huurder per paneel betaalt, het verschil wordt gecompenseerd.‌‌

Nauwelijks overlast

De overlast van de installatie en aansluiting is beperkt. De installateur van Ecorus is hiervoor maximaal 4 uur in uw woning bezig.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Ecorus via het contactformulier. Een adviseur geeft u graag antwoord op al uw vragen.

"‌Samen kiezen we voor de kracht van de zon."